GoSol -hanke

GoSol.org’s -hankkeen tavoite on tarjota kymmenen vuoden aikana 2,7 miljardille ihmiselle puhdasta ja ilmaista aurinkoenergiaa. Nämä ihmiset ovat nykyään ovat riippuvaisia ilmansaasteita tuottavista energianlähteistä.

Aurinkoteknologiaratkaisuja rakennetaan paikallisista materiaaleista, kuten teräksestä ja peileistä, joista paikalliset käsityöläiset, maanviljelijät ja yrittäjät luovat aurinkokeräimiä. Periaate on keskittää auringonsäteitä peileillä polttopisteeseen, jossa lämpötila voidaan nostaa 300°C asti. Tällä keskittävällä peilijärjestelmällä voidaan tuottaa lämpöä useimmille lämpöä vaativille toiminnoille. Näitä aurinkokeskittimiä on jo käytetty leipomotoimintaan, maapähkinöiden paahtamiseen, veden kuumentamiseen, ruoan paistamiseen, sekä vihannesten, hedelmien ja kalan kuivattamiseen. Tätä tutkimus- ja kehitystyötä on tehty jo yli kymmenessä maassa.

Tulemme saavuttamaan tavoitteemme mullistamalla paikallista energiantuotantoa kehittyvillä alueilla, tarjoamalla aurinkoenergiakoulutusta paikallisille yhteisöille ja yhdistyksille, tuottamalla ohjemateriaaleja (rakennusoppaita, SolBookseja, opetusohjelmia) jotka on todettu toimiviksi yhteisöissä.

Vieraile GoSol.org:issa

Leipomoita ja maapähkinävoita aurinkolämmön avulla Keniassa

GoSol on aloittanut pilottihankkeita läntisessä Keniassa keväällä 2016 yhteistyössä Suomen World Visionin ja Kenian Wold Visionin kanssa. World Visionin Weconomy -yhteistyön kautta GoSol on tukenut paikallisia käsityöläisiä valmistamaan aurinkolämmöllä toimivan leipomon Kisumun alueella, lähellä Victoria-järveä. Paikallinen leipomo paahtaa maapähkinöitä pähkinävoiksi käyttämällä aurinkolämpöä hiilen sijaan, joka parantaa tuotteen makua.

Maailmanlaajuista aurinkoyrittäjyyttä rakentamassa

Energiaköyhyys ja metsäkato ovat noidankehä, jonka voi ratkoa vain kustannustehokkain, paikallisin ja skaalautuvin menetelmin.
Olemme viime aikoina yhteistyössä World Visionin Weconomy -hankkeessa Keniassa saavuttaneet ratkaisevasti nopeamman ja halvemman rakentamisprosessin. Hankkeessa aurinkokeskitintä on käytetty leipomoissa, keittämisessä ja paahtimoissa jotka ovat hankkeen keskeisiä käyttökohteita aurinkolämmölle.

Vuonna 2015 järjestimme Free The Sun kampanjan, ja siitä lähtien olemme rakentaneet yrittäjien, yhteistyökumppaneiden ja tuottajien verkostoa joiden kanssa aurinkoteknologia voi mullistaa ihmisten elämän, toimeentulon ja ympäristön. Tule mukaan hankkeeseen osoitteessa www.gosol.org.

GoSol.org sponsorit

Perustajarahoittaja

Wärtsilä on sitoutunut tukemaan paikallisia yhteisöjä ja yrityksiä rahoittamalla GoSol-pilottihankkeita ja aurinkoteknologiaan liittyvää koulutusta Afrikassa ja muualla maailmassa. Lue lisää.

Sponsorit

Kumppanit

Tule mukaan hankkeeseen

Vieraile osoitteessa GoSol.org, josta löytyy lisätietoa hankkeesta.